Little Steven and the Disciples of Soul
Zondag 9 juni
Univé Mainstage
Little Steven and the Disciples of Soul

Weinig rockers zo cool als de inmiddels 68-jarige Steven Van Zandt, alias Miami Steve, alias Little Steven: gitarist met bandana in en medeoprichter van Bruce Springsteens E Street Band, maffioso in The Sopranos en Lilyhammer, sympathiek activist. baas van garagerocklabel Wicked Cool, songwriter, muziekproducer, regisseur, tv-producent, historicus, docent, lid van de Rock ’n Roll Hall of Fame en internationaal erkend als een van ’s werelds belangrijkste autoriteiten op het gebied van hedendaagse en traditionele Rock’ n Roll.

Nadat hij het ‘Jersey Shore’-geluid met de Asbury Jukes had gecreëerd, werd hij medeoprichter van de E Street Band van Bruce Springsteen en werd hij een succesvoll soloartiest met zijn band Little Steven and the Disciples of Soul. In 2017 verscheen zijn laatste album “Soulfire” waarmee hij terugkeerde naar zijn Rhythm and Blues roots. Het album kreeg lovende recensies. Muziektijdschrift Rolling Stone betitelde het als een van de “Beste Albums van 2017”.

Naast zijn carrière als muzikant is Steven ook bekend van zijn rol als Silvio Dante in The Sopranos én bedacht hij Lilyhammer waarin hij niet alleen de hoofdrol speelde, maar waarvoor hij ook de regie en de muziek voor zijn rekening nam.

Steven van Zandt is een levende legende en wij zijn trots dat hij zondag 9 juni op de mainstage van hello festival staat.

Pin It on Pinterest

Share This