FAQ

Waar kan ik parkeren?

Volg altijd de hello festival route borden. Die leiden je naar de juiste parkeerplaatsen. Voor fietsers is er vlak bij de ingang een speciale (fiets)parkeerplaats. Er zijn speciale parkeerplaatsen beschikbaar voor bestuurders die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart.

Kan ik tussentijds het terrein verlaten en later terugkomen?

Ja dat kan. Bij het verlaten van het terrein ontvangt u een stempel

Medicijnen mee naar Hello?

Als je medicijnen gebruikt die het festivalterrein mee op moeten zorg er dan voor dat deze in de originele verpakking zitten en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Zo ontstaan er bij de security geen onnodige misverstanden. Als je je medicijnen gekoeld moet bewaren dan kan dat bij de Medische post op het Festivalterrein.

Is het mogelijk om kleine kinderen mee te nemen?

Wij raden het meebrengen van kleine kinderen naar een massa evenement absoluut af, maar wij kunnen hen natuurlijk de toegang tot het festival niet ontzeggen. Voor iedereen geldt dezelfde regel: al wie het festivalterrein binnen wil moet in bezit zijn van een geldig ticket en wel om volgende redenen:

Dit is een ontmoediging omdat wij ouders er op attent willen maken dat kleine kinderen bij onregelmatigheden gevaar kunnen lopen. De organisatie wil met het verkopen van een toegangsticket een overeenkomst sluiten met degene die het kaartje koopt voor het kind. Met het kopen van een toegangsticket aanvaarden de ouders van het kind de volledige verantwoordelijkheid. Er is geen kinderopvang voorzien noch wordt er korting voor kinderen toegekend.

Hoe oud moet je zijn om naar hello festival te mogen?

De adviesleeftijd is 16 jaar. Als je jonger bent, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Verder wordt het meenemen van baby’s en kinderen afgeraden. Wel moet er ook voor kinderen het volledige bedrag betaald worden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Moet ik mijn legitimatie meenemen?

Jazeker, je bent bij wet verplicht om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben. Je kunt op Hallo aan de bar gecontroleerd worden op leeftijd. We verkopen namelijk geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Wil je voorkomen dat je elke keer gecontroleerd wordt? Bij de muntenkassa kun je op vertoon van je legitimatie een polsbandje krijgen. Hiermee weet het barpersoneel dat je ouder bent dan 18, en dus lekker een biertje mag drinken.

Wat zijn de betaalmiddelen op het terrein? Kun je munten pinnen?

Betaalmiddelen zijn munten. Munten zijn te koop op het terrein bij de speciale muntenkassa’s. Je kunt munten pinnen bij de muntenbalies op het festivalterrein, geld pinnen kan niet.

MUNTEN ZIJN BIJ EEN VOLGENDE EDITIE NIET MEER GELDIG EN KUNNEN DAN OOK NIET MEER WORDEN INGELEVERD.

Mag in mijn fototoestel/selfie-stick meenemen?

Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera’s en opnameapparatuur. Ook Selfiesticks zijn verboden!

Mag ik roken op hello festival?

Roken mag. Echter alleen buiten in de open lucht. Roken is niet toegestaan in festivaltenten en afgesloten ruimtes waarin werkzaamheden plaatsvinden. Bij constatering van het overtreden van deze bepaling door de organisatie  zal verlangd worden om rookwaren onverwijld te doven en het gebruik te staken. Wanneer hieraan geen medewerking wordt verleend, kan de verdere toegang tot het festival door de organisator worden ontzegd. Ook zullen de eventuele hiervoor bedoelde boetes op de overtreder verhaald worden. De bezoeker is verplicht zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie, ordepersoneel en andere bevoegden.

Mag ik mijn eigen eten & drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eten en drinken in welke verpakking dan ook mee het festivalterrein op te nemen. Op het festivalterrein is een groot en gevarieerd aanbod aan eten en drinken te krijgen. Móet jij om medische redenen eigen eten/drinken mee het festivalterrein op nemen? Vergeet dan niet je medische verklaring / diabetespas voor de security bij de ingang mee te nemen.

Waar kan ik mijn spullen kwijt?

hello festival beschikt over een eigen bewaakte garderobe.

Hoe zit het met drugs op hello?

Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Mag ik mijn hond meenemen?

Op het festival zijn honden en andere (huis)dieren niet toegestaan.

Zijn er rolstoel-plaatsen op het terrein?

Bij alle podia op hello festival zijn verhoogde rolstoel-plaatsen. Hiervandaan heb je een goed uitzicht op het podium. Deze plaatsen zijn vanzelfsprekend op de eerste plaats bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform zal de beveiliging begeleiders dan ook vragen het podium te verlaten.

Ik heb een ticket over, nemen jullie deze terug?

Nee, entreetickets worden niet teruggenomen.

hello 

hello 

hello